fbpx

Kaffeaften

[us_page_title description=”1″ font_size=”1.8rem” inline=”1″]
[us_breadcrumbs show_current=”1″ font_size=”0.9rem” align=”right”]

KAFFEAFTEN – specialkaffe for alle – entré 50kr.

Mød Copenhagen Coffee Labs stiftere og Danmarks mesteren i Aeropress

Vi har her ved Café Poulsen nu i 4 måneder haft fornøjelsen af at have det passionerede og kvalitetsbevidste mikroristeri Copenhagen Coffee Lab som vores kaffeleverandør.

 Vi er nemlig så heldige at være én af de to eneste caféer i hele Jylland som har fået muligheden for at servere Copenhagen Coffee Lab’s kaffe. Vi er derfor meget stolte af samarbejdet og det vil vi gerne fejre med denne aften i kaffens tegn i vores klassiske lokaler ovenpå cafeen.

Vi har inviteret stifteren af risteriet og to af deres kaffebars bedste baristaer til Jyllands hovedstad Herning for at snakke lidt om, hvad de går og laver. De vil tale om hvorfor det giver mening at betale lidt mere for kaffen og hvor stor forskel, der kan være på kaffe alt efter, hvor den kommer fra. De vil ligeledes forklare hvordan kaffen bliver efterhøst-behandlet, ristet og brygget. Efter ‘’foredraget’’ vil de to baristaer introducere os for ‘’cupping’’, som er måden man vurderer en kaffe’s kvalitet på, hvor der vil være mulighed for at smage på en række forskellige kaffer. Derefter vil vi blive introduceret for forskellige brygmetoder, hvor der vil blive lejlighed for både at smage og prøve at brygge selv. Desuden kvitterer vi med en pose kaffe til alle deltagere, som kværnes efter ønske, inden vi siger tak for nu.

Så hvis du elsker kaffe, og ligesom os har brug for dit daglige koffeinkick, hvis du er interesseret i et indblik i specialkaffens forunderlige verden, elsker at smage og brygge kaffe, holder af at udvide din horisont og gerne vil bruge lidt tid på at lytte til nogle passionerede mennesker, er dette et arrangement for dig.

Det hele kommer til at foregå tirsdag d. 18. august 2015 kl. 18:00 til kl. 20:00.

Entrébetalingen på 50kr. sker ved aftenens begyndelse.

AFTENENS PROGRAM

KL. 18.00 Introduktion af CPH COFFEE LAB

KL. 18.30 Cupping og smagsprøver

KL. 19.00 Brygningsmetoder og mulighed for selv at brygge

KL. 20.00 Jeres egen kaffe kværnes efter ønske og tages med hjem

Tak for i aften

TILMELD JER VIA MAIL

[us_contacts email=”event@cafepoulsen.dk” layout=”with_icons”][us_separator show_line=”1″ line_width=”default”]
Ekstra info om Copenhagen Coffee Lab:

Copenhagen Coffee Lab er et mikroristeri og er en af pionerende indenfor den ‘’Ny Nordiske Kaffebølge’’, som lige nu raser i hele verden i kølvandet på den ‘’Ny Nordiske Køkken’’-bølge.

Som navnet antyder, holder risteriet til i hovedstadsområdet og leverer kaffe til en lang række af de mest prominente restauranter og caféer i København – steder som det populære Madklubben og det nyåbnede Møller Kaffe og Køkken, der netop er blevet kåret til byens bedste morgenmad, har valgt Copenhagen Coffee Lab som deres kaffeleverandør, fordi de ved, at man næppe får en bedre kaffe noget andet sted i Danmark.

Copenhagen Coffee Lab markerer sig ved kun at købe bønner af allerhøjeste kvalitet og betaler altid bønderne langt over markedsprisen, også mere end fairtrade-mærkatet kræver, for at sikre en høj vedvarende kvalitet og gode levevilkår for bønderne. Udover det er de fleste af deres kaffer, omend de ikke er certificerede, økologiske, da det i langt de fleste lande, de køber kaffe, aldrig har været en tradition at benytte sprøjtemidler, pesticider osv.

På risteriet rister de alle bønnerne nøjsomt og meget pertentligt på deres lille håndlavede rister, som har plads til 15 kg kaffebønner ad gangen. Efter ristningen pakkes bønnerne ved håndkraft i poser, som stemples med ristedato. Folkene bag risteriet har med andre ord ‘’hands on’’ hele vejen, fra de får bønnerne hjem, og til de selv leverer dem færdigristede til deres aftagere, således at kvaliteten sikres hele vejen igennem.