fbpx

Kampen mod madspil

Vi på Poulsen er gået aktivt ind i kampen mod madspild

Vi ønsker at nedsætte madspild gennem flere elementer af vores dagligdag. Blandt andet har vi skabt fokus i menukortet omkring vores ”Genbrugsstation”, hvilket er en station med ”to-go” emballage. På denne måde opfordrer vi mere direkte gæsterne til at tage deres gode madrester med hjem, så de kan nydes senere. Herved kan vi nedsætte spildet af god mad, der normalvis blot røg i skraldespanden. Ligeledes har Poulsen altid haft et koncept, hvor vi serverede meget store retter, der umuligt kunne spises op. Også dette koncept har vi forsøgt at gøre op med, så vores retter nu er mindre men også det markant bedre og mere kvalitetsbetonede. Dog vil vi ikke, at nogle af vores gæster føler sig sultne, når de er færdige med at spise. Derfor henviser vi altid til at nyde ad libitum fra vores brødbuffet og ”Tilbehørsstationer”.  Disse tilbehørsstationer er også et led i vores nedsættelse af madspild. I løbet af dagen har vi to ”Tilbehørsstationer”. Fra klokken 10.00 – 12.30 i hverdagene har vi en Go’morn station og kl. 12.30 – 20.00 har vi en Go’dag station. Ideen med disse stationer er at skære ned på standardiseringen af mad som ofte ikke bliver spist eksempelvis ketchup.  Indtil nu har vi serveret en skål ketchup til mange af vores retter, desværre har vi erfaret at ketchupskålene blot kommer fyldte tilbage til køkkenet og hældes ud i skraldespanden. Derfor kan vi nu med disse stationer lade gæsterne vurdere selv, om de har lyst til eksempelvis ketchup. Dette er blot et enkelt eksempel på flere råvarer og madanretninger, der kommer urørte tilbage til køkkenet.

Vi arbejder hele tiden på at blive bedre i henhold til kampen mod madspild, derfor vil vi meget gerne høre fra alle jer, hvis I har nogle gode tiltag vi kunne lære af. Skriv endeligt til os på: mad@cafepoulsen.dk.  Tusind tak.

Menu