fbpx

Holdninger til ansvarlighed

Vores holdninger til ansvarlighed

I KAMPEN MOD PLASTIK

I kampen mod plastik Hos Huset Poulsen har vi fuldkommen udfaset brugen af plastiksugerør. Således serverer vi kun vores drikkevare med papirsugerør efter ønske fra gæsterne. Ligeledes anvender vi udelukkende bionedbrydelig pap og papiremballage til eksempelvis take-away / mad ud af huset. Så vi også her kan arbejde med at nedsætte unødvendig brug af plastik.

Vi har hele tiden ambitionen om at blive endnu bedre og tænke i flere Moder Jord-venlige løsninger, lad os endeligt vide, hvis du har nogle lærerige ideer til os.

Vi har også internt indkøbt muleposer og genanvendelige poser, når vi i medarbejderfamilien springer afsted efter indkøb. Vi har fokus på, hvor vi også kan sætte ind overfor at mindske plastik i vores hverdag. Vi vil nemlig kæmpe kampen mod plastik. Dog har vi lang vej endnu men små skridt er også skridt, det er vores klare holdning. Det handler om at starte.

Vi kan varmt anbefale at læse mere selv om hvordan vi alle med små skridt kan bidrage i kampen mod plastik. Læs mere på eksempelvis: www.plasticchange.dk

– de skriver således: “Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget!”

I KAMPEN FOR
ØKO ÆG & ØKOLOGI

I kampen for ØKO æg & økologi Vi har siden 2016 brugt økologiske æg i al vores madlavning. Og dét vil vi forsætte med, det er en stor værdi for os. Vi værdsætter det faktum at økologiske æglæggende høns skal have masser af plads både indendørs og udendørs og de skal have økologisk foder. Næbbene må heller ikke trimmes og hønsene skal have mulighed for at skrabe og tage støvbade. Hvilket gør at hønsene kommer nærmere at bibeholde deres natur.

Vi har en klar ambition om at implementere mere økologi og dyrevelfærd i vores dagligdag. Vi forsøger også altid gerne dét vi kan på kød siden at vælge økologiske løsninger. Dog er det således at vi ikke må love noget, hvis vi ikke 100 % kan garantere, at det er det samme hver gang. Nogle dage kan vi løbe tør og fornødne løsninger tages i brug. I værste tilfælde kan det være at vores leverandører er helt udsolgt for økologi også har vi et problem med vores lovning.

Vi forsøger eksempelvis også altid at købe økologisk mælk og fløde. Vi holder i huset Årstidsmælk som er en økologisk og naturlig mælk. Men dette kan være udsolgt også nødsages vi til at bruge en lignende substitut. Herved reklamerer vi ikke altid med vores kampe for økologien og dyrevelfærden.

Men vi forsøger det bedste vi kan og vi VIL blive bedre hele tiden.

I KAMPEN MOD MADSPILD

Vi har nedsat madspild i vores hverdag og ønsker kun at forsætte og blive endnu bedre i kampen mod madspild. Ingen tvivl om, hvor der handles der spildes. Vi har et ansvar som restauration på området for madspild. Vi vil også meget gerne bede dig som gæst om at tage dine gode rester med hjem, så de kan nydes senere. Vi pakker glædeligt ned til dig i vores miljøvenlige emballage og herved kan vi sammen nedsætte spildet af god mad.

Ligeledes har Poulsen altid haft et koncept, hvor vi serverede meget store retter, der umuligt kunne spises op. Dette koncept har vi gjort op med, så vores retter nu er mindre men også markant bedre og meget mere kvalitetsbetonede samt af mere bærekraftig karaktér. Retterne er tilpasset i størrelsen så flere kan spise op og skulle nogen, mod forventning, stadig være sultne klarer vi dette med et smil gennem lidt ekstra supplement.

Vi bager eksempelvis også vores egne brødcroutoner af brød som ikke bliver brugt. Vi har en vision om at blive meget bedre og mere bærekraftig på sigt. Hjælp os altid gerne med ideer. Mange tak.

I KAMPEN FOR NÆRVÆR & RIGDOM

I en tid med mobiltelefoner og følelsen af ensomhed stiger, vil vi gerne kæmpe kampen for nærvær. Vi vil gerne minde om at placere mobilen i lommen eller tasken, så den ikke stjæler øjeblikkene. Mobilen flytter nemt nærværet for en kort stund, hvilket vi finder ærgerligt. Nærvær og tid sammen er det mest værdifulde, derfor opfordrer vi dig til at tage tiden. Tid til at være nærværende. Tiden til rigtigt at smage. Smage på din tilværelse. Smage på vinen i dit glas og maden på din gaffel.

Eller tag tiden til at gøre noget “unyttigt” som vores HKH Dronning Margrethe 2. udtrykte det i hendes nytårstale 2017. Tid der bruges med nærvær, uanset i hvilket henseende, er den betydeligeste værdi vi har.

Vi får lyst til at spørge: Hvornår tog du dig sidst tid? – Sådan rigtig tog tiden og lod den gå ubemærket. Hvornår hyggede du sidst og var fuldkommen nærværende i din blotte væren?

Nærværende i den bog du læste eller i den samtale du delte, uden eksempelvis mobilens notifikation stjal opmærksomheden?

Lad os sammen være. Være lige her i nuet, hvor livet ikke blot passerer men værdsættes og nydes.

Det er i de stunder hvor nærværet er i højsædet, vi oplever ægte rigdom.

 

 

Huset Poulsen er Hernings ældste brasserie beliggende i centrum af Herning på en af stadens gamle pladser, Poulsens Plads. Huset Poulsen er i dag et brasserie men vi startede for årtier siden som Cafe Poulsen. Huset Poulsen er et levende spisested i Herning, bestående af et brasserie / cafe / restaurant og en selskabsrestaurant ved navn Poulsen 1ste. Huset Poulsen er en familieejet og –drevet spisested & restaurant i Herning med fokus på frisk fisk, boble brunch og kvalitetsbevidsthed. Sammen med vores 45 medarbejdere værdsætter vi hver dag at kunne tilbyde vores gæster en unik ramme for behagelige helhedsoplevelser hvor sjæl, holdning & hygge er i højsædet. Vi stræber hele tiden efter at blive et af de absolut mest foretrukne spisesteder i Herning grundet vores adfærd. Adfærd udvist i vores gøren med ansvar overfor maden, miljøet, medarbejdervelfærden, kulturen og hyggen.